Tech

“Apple” redukton prodhimin e “iPhone 13”, shkaku i mungesës së çipave

 

Aksionet e “Apples” kanë shënuar rënie për 1.2 për qind të martën, duke reflektuar rënien më të madhe në tregun amerikan të aksioneve dhe në Azi, posaçërisht për shkak të frikës se ndikimi i vazhdueshëm i problemeve të shkaktuara nga COVID-19 dhe zinxhiri i furnizimit do të ndezin inflacionin e shfrenuar dhe do ta pengojnë rritjen

Gjiganti teknologjik “Apple” mund ta zvogëlojë numrin e telefonave “iPhone 13s” që do t’i prodhojë gjatë këtij viti deri në 10 milionë, për shkak të mungesës së çipave kompjuterikë në mes të një zinxhiri furnizimi në mbarë botën, i cili ka ndikuar që Shtëpia e Bardhë të paralajmërojë se “do të ketë gjëra që njerëzit nuk mund t’i blejnë” për Krishtlindje.

“Apple” pritej të prodhonte 90 milionë njësi të modeleve të reja të “iPhone” këtë vit, por u ka thënë prodhuesve se numri do të jetë më i ulët ngase furnizuesit e çipave, përfshirë “Broadcom” dhe “Texas Instruments”, po përballen me vështirësi për të ofruar komponentë, ka raportuar “Bloomberg” të martën.