Tech

Apple shkarkon udhëheqësen e lëvizjes #AppleTo

 

Apple ka shkarkuar një nga drejtuesit e #AppleToo, një lëvizje punonjësish e organizuar në përgjigje të dyshimit për diskriminim, racizëm dhe seksizëm në kompani.

Kompania teknologjike shkarkoi Janneke Parrish, një menaxhere programi në Apple Maps, për "mosbashkëpunim" pasi ajo fshiu skedarët personal nga pajisja e saj e punës - përfshirë aplikacione të tilla si Google Drive, Robinhood dhe Pokémon Go - mes një hetimi të brendshëm.