Tech

China Telecomit i ndalohet operimi në SHBA

Foto: AP
 

Komisioni Federal i Komunikimeve (FCC) i Shteteve të Bashkuara i ka hequr lejen kompanisë shtetërore kineze të telekomunikacionit, China Telecom, që të operojë në Shtetet e Bashkuara, duke përmendur si arsye shqetësimet e sigurisë kombëtare.

Vendimi i së martës nga FCC-ja, agjencia rregullatore e të gjitha komunikimeve telefonike, të internetit dhe me video në Shtetet e Bashkuara, kërkon që filiali i kompanisë, China Telecom Americas, të ndërpresë të gjitha shërbimet brenda 60 ditëve, duke i dhënë fund operacioneve të saj 20-vjeçare në SHBA.