Tech

El Salvadori planifikon ndërtimin e qytetit të parë Bitcoin

 

El Salvadori planifikon të ndërtojë "Qytetin e Bitcoin" të parë në botë, të financuar fillimisht nga bono të mbështetura nga bitcoin, tha presidenti Nayib Bukele, duke dyfishuar bastin e tij për të shfrytëzuar monedhën kripto për të nxitur investimet në vendin e Amerikës Qendrore.

Duke folur në një ngjarje për promovimin e bitcoinit në El Salvador, Bukele deklaroi se qyteti i planifikuar në rajonin lindor të La Union do të merrte energji gjeotermale nga një vullkan dhe nuk do të vendoste asnjë taksë përveç tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH).