Tech

NASA kërkon ide për një reaktor bërthamor në hënë

 

Nëse ka sukses në mbështetjen e një pranie të qëndrueshme njerëzore në hënë, objektivi tjetër do të ishte Marsi. NASA thotë se fuqia sipërfaqësore e ndarjes mund të sigurojë fuqi të qëndrueshme dhe të bollshme, pavarësisht nga kushtet mjedisore në hënë ose Mars

Nëse dikush ka një ide të mirë se si të vendoset një termocentral me ndarje bërthamore në hënë, qeveria e SHBA-së dëshiron të dëgjojë për të.

NASA dhe laboratori më i lartë federal i kërkimit bërthamor të vendit bënë të premten një kërkesë për propozime për një sistem energjie sipërfaqësore me ndarje.