Tech

Apple gjobitet për herë të dytë nga rregullatori italian

 

Apple dhe Google janë gjobitur secila nga 10 milionë euro nga autoriteti italian i konkurrencës për mosmarrjen e duhur të pëlqimit të një përdoruesi përpara përdorimit të të dhënave të tyre për qëllime komerciale, ka njoftuar AGCM. Të dy akuzohen se nuk i kanë informuar saktë përdoruesit kur të dhënat e tyre do të përdoren në këtë mënyrë, duke i penguar klientët të jenë në gjendje të japin pëlqimin e tyre.

Në një deklaratë, Google tha se nuk pajtohet me vendimin dhe planifikon të apelojë. "Ne u japim njerëzve kontrolle të thjeshta për të menaxhuar informacionin e tyre dhe për të kufizuar përdorimin e të dhënave personale dhe ne punojmë shumë për të qenë plotësisht në përputhje me rregullat e mbrojtjes së konsumatorit," tha një zëdhënës. Apple nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.