Tech

Facebooku mbyll llogarinë kineze që qëndronte prapa dezinformatave të biologut të rremë

 

Facebooku ka mbyllur një rrjet kinez dezinformimi që tentoi të përhapte pretendime për koronavirusin duke përdorur një biolog të rremë zviceran.

Meta, organizata bazë e Facebook dhe Instagram, tha se kishte mbyllur më shumë se 600 llogari, të cilat sipas saj përfshinin një "grup të koordinuar" punonjësish të shtetit kinez.