Tech

Refugjatët e Mianmarit kërkojnë nga Facebooku 150 miliardë dollarë për gjuhë të urrejtjes

 

Dhjetëra refugjatë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA kanë paditur Facebookun, duke akuzuar gjigantin e mediave sociale se ka lejuar përhapjen e gjuhës së urrejtjes kundër tyre.

Ata po kërkojnë më shumë se 150 miliardë dollarë kompensim, duke pretenduar se platforma e Facebookut promovoi dhunën kundër tyre.