Tech

Microsoft vëren softuerin shkatërrues në sistemet e disa agjencive qeveritare të Ukrainës

Foto ilustrim
 

Koorporata Microsoft ka njoftuar se kishte vërejtur maluer (softuer i krijuar për të fitues akses të paautorizuar në një sistem kompjuterik) shkatërrues në sistemet që u përkasin disa agjencive dhe organizatave qeveritare të Ukrainës, të cilat punojnë ngushtë me qeverinë ukrainase.

Viktimat e maluer përfshijnë agjencitë qeveritare të Ukrainës që ofrojnë funksione kritike të degës ekzekutive ose të reagimit emergjent, ka thënë Microsoft.