Tech

Sauditët e blejnë ESL Gaming për 1 miliard dollarë

 

Savvy Gaming Group, që mbështetet nga Fondi për Investime Publike i Arabisë Saudite, ka blerë dy prej operatorëve më të mëdhenj të turneve të videolojërave – ESL dhe FACEIT – për një shifër totale prej 1.5 miliardë dollarë, njofton “SBJ”.

Modern Times Group ishte pronare e ESL-së, që mbetet një prej organizatave më të mëdha të turneve të eSports në botë me mbi 600 të punësuar.