Tech

Google po investon 1 miliard dollarë në Indi

 

Google po investon deri në 1 miliard dollarë në një kompani të madhe telekomunikacioni indian, një lëvizje që shpreson se do ta ulë koston e telefonave inteligjentë në një treg të madh dhe në zgjerim të shpejtë.

Google bëri të ditur në një deklaratë të premten, se do të investonte 700 milionë dollarë në Bharti Airtel, operatori i dytë më i madh i telekomunikacionit në Indi, dhe do të fitonte 1.28% të aksioneve në kompani. Ndërkohë, 300 milionë dollarë shtesë do të përdoren për marrëveshje të mundshme tregtare shumëvjeçare.