Tech

BE-ja do t’i detyrojë Googlen dhe Metan të heqin pornografinë e fëmijëve në internet

BE-ja do t’i detyrojë Googlen dhe Metan të heqin pornografinë e fëmijëve në internet, maj 2022
Foto: CNBC
 

Googlet, Metas dhe ofruesve tjerë të shërbimeve në internet do t’u kërkohet të heqin pornografinë e fëmijëve në internet, sipas rregullave të propozuara nga Komisioni Evropian, raportoi Reuters të mërkurën.

Kompanitë që nuk respektojnë rregullat do të përballen me gjoba deri në 6 për qind të të ardhurave të tyre vjetore.