Tech

Rregullorja e BE-së për t’i mbrojtur fëmijët nga përmbajtjet në internet mund ta shkelë privatësinë

 

Kritikët kanë akuzuar Komisionin Evropian që po kërkon t'i japë fund komunikimeve të koduara pasi organi ekzekutiv i BE-së zbuloi rregulla strikte për aplikacionet e mesazheve që synojnë të luftojnë përhapjen e imazheve të abuzimit seksual të fëmijëve, raportoi The Guardian të shtunën.

Sipas rregulloreve të propozuara, shërbimet e mesazheve faqet e internetit do të kërkohet të kërkojnë dhe raportojnë materiale të abuzimit me fëmijët – edhe në rastin e shërbimeve të mesazheve të koduara si iMessage i Apple dhe WhatsApp i Facebookut që nuk mund të kontrollohen në një mënyrë të tillë.