Tech

Lëvizja e Samsungut mund të ketë pasoja për një industri të tërë

 

Klientët e fabrikave të prodhimit të çipave të Samsungut së shpejti do të detyrohen të paguajnë më tepër. Sipas Bloomberg, gjiganti i teknologjisë është në bisedime me klientët për rritjen e tarifave me 15 deri në 20% për prodhimin e çipave të dizajnuara prej tyre.

Samsungu bëhet kompania e radhës që rrit çmimet përballë një krize globale për çipa dhe kostos në rritje për materiale.