Tech

Roboti i NASA-s nis misionin në Mars për “zbulimin e jetesës”

Perseverance, planeti mars, roboti, mini-helikopter
Foto: NASA
 

Roboti i NASA-s, Perseverance, ka shënuar një sukses të madh në misionin e tij në planetin Mars. Të martën, roboti që ishte vendosur suksesshëm në mes të kraterit Jezero më 18 shkurt të 2020-s, do të lëvizë përpjetë, duke u ndaluar disa herë për t’i ekzaminuar shkëmbinjtë, që siç raporton BBC-ja, duket se janë provë për jetën e dikurshme në këtë planet.

Roveri Perseverance do t’i mbledhë disa shkëmbinj për t’i vendosur në mostrat bazë me qëllim që të testohen dhe të përdoren për misione të mëvonshme.