Tech

Apple përpiqet të ulë varësinë nga Kina

 

Apple po përpiqet të rrisë prodhimin e produkteve të saj jashtë Kinës, sipas një raporti të fundit nga Wall Street Journal. Lëvizja është një tentativë e gjigantit të iPhone për të ulur varësinë ndaj vendit me popullsinë më të madhe në botë, ndërsa kufizimet e COVID-19 i kanë goditur rëndë biznesin.

Sipas WSJ, Apple ka vënë në dijeni disa prej kompanive që merren me prodhimin e pjesëve dhe montimin e iPhone në Kinë. Në shënjestrën e Apple duket të jenë Vietnami dhe India.