Tech

Huadhënësi i kriptove shpall falimentimin

 

Voyager Digital ka thënë të mërkurën se ka paraqitur kërkesë për falimentim, një javë pasi huadhënësi i kriptove pezulloi tërheqjet, tregtimin dhe depozitat në platformën e tij ndërsa kërkonte kohë shtesë për të eksploruar alternativa strategjike.

Në dosjen e falimentimit “Kapitulli 11”, Voyager me bazë në New Jersey vlerësoi se kishte më shumë se 100 mijë kreditorë dhe diku midis 1 miliard dhe 10 miliardë dollarë aktive dhe detyrime me të njëjtën vlerë.