Tech

Pas një dekade, Facebooku ka rënie

 

Meta, kompania mëmë e Facebookut, raportoi të ardhura prej 28.8 miliardë dollarësh për tre muajt (prill, maj, qershor), një rënie prej 1% nga tremujori i vitit të kaluar dhe rënie e parë e të ardhurave që kur këto të dhëna janë publike më 2012, shkruan CNN.

Fitimi i kompanisë ra shumë më tepër. Të ardhurat neto gjatë tremujorit ranë me 36% nga viti në vit në gati 6.7 miliardë dollarë, një ndryshim i madh nga viti i kaluar kur fitimi i saj u dyfishua. Meta raportoi një rënie prej 14% nga viti në vit në çmimin mesatar për reklamë, një shenjë shqetësuese pasi kërkesa për reklama në internet bie për shkak të krizës ekonomike.