Tech

Aplikacioni i Trumpit, “Truth Social” nuk miratohet në Google Play Store

Foto: NurPhoto/Rex/Shutterstock
 

Platforma e rrjeteve sociale e ish-presidentit amerikan, Donald Trump, Truth Social Android, nuk është miratuar në Google Play të kompanisë Alphabet, për shkak të moderimit të pamjaftueshëm të përmbajtjes, shkroi Reuters të martën.

Sipas një zëdhënësi të Googlet, telefonat Android përbëjnë rreth 40 për qind të smartfonëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ndërsa pa dyqanet Google dhe Apple, nuk ka asnjë mënyrë të lehtë për shumicën e përdoruesve të smartfonëve për të shkarkuar platformën Truth Social.