Tech

Google dhe Apple përballen me ankesa për praktikat anti-konkurruese në Meksikë

Britania me rregulla të ashpra për kompanitë teknologjike
Foto ilustrim
 

Kompanitë teknologjike, Apple dhe Google, po përballen me një hetim mbi praktikat anti-konkurruese në Meksisë, pasi ish-shefi i telekomunikacionit të këtij vendi, Mony de Swaan Addati, kishte paraqitur një ankesë, ka njoftuar Reuters të shtunën.

Në ankesë akuzohen Apple dhe Google për "frenim të plotë të konkurrencës" duke përfituar nga monopoli i tyre në dyqanet e aplikacioneve.