Tech

Emojit e karotës fshehin postimet anti-vaksinë në Facebook

 

Grupet e Facebookut po përdorin emojin e karotës për të fshehur përmbajtjen anti-vaksinë nga mjetet e automatizuara të moderimit.

BBC-ja ka parë disa grupe, një me qindra e mijëra anëtarë, në të cilat emoji shfaqet në vend të fjalës "vaksina". Algoritmet e Facebook-ut priren të përqendrohen në fjalë dhe jo në imazhe.