Tech

Samsungu synon 100% energji të pastër deri në vitin 2050

 

Plani i Samsungut ka marrë lëvdata prej disa investitorëve të tij duke përfshirë menaxherin holandez të fondit të pensioneve APG, i cili ka theksuar se kompania mund të japë potencialisht “kontribut të rëndësishëm” në pastrimin e tregut të energjisë elektrike të Koresë së Jugut, duke marrë parasysh ndikimin e tij në ekonominë kombëtare.

Samsung Eletronics po largohet nga karburantet fosile dhe po synon t’i fuqizojë plotësisht operacionet e saj globale me energji elektrike të pastër deri në vitin 2050, objektiv sfidues që ekspertët thonë se mund të pengohet nga angazhimet modeste të Koresë së Jugut për ndryshimin e klimës.

Samsung me bazë në Korenë e Jugut është prodhues kryesor i çipave të memories kompjuterike dhe telefonave inteligjentë dhe konsumatori i dytë më i madh i energjisë pas Walmartit në mesin e qindra kompanive globale që i janë bashkuar fushatës “RE100” për të marrë 100% të energjisë elektrike nga burime të rinovueshme si energjia e erës ose ajo diellore.