Tech

TikToku i mbushur me lajme të rreme

 

TikToku mund të jetë platforma e zgjedhur për video tërheqëse, por kushdo që e përdor atë për të mësuar rreth COVID-19, ndryshimet klimatike ose pushtimin e Rusisë në Ukrainë, ka të ngjarë të ndeshet me informacione të rreme, thuhet në një raport kërkimor të botuar të mërkurën.

Studiuesit në NewsGuard kërkuan përmbajtje rreth temave të spikatura të lajmeve në TikTok dhe thonë se zbuluan se gati 1 në 5 nga videot e sugjeruara automatikisht nga platforma përmbanin dezinformata.