Tech

Ushtrisë amerikane i dorëzohet laseri më i fuqishëm deri më tash

Foto: Ilustrim
 

Kompania Lockheed Martin ia dorëzoi ushtrisë amerikane një laser 300 kW, që do të thotë se është më i fuqishmi deri më tash, njoftoi të hënën "New Atlas".

Lazeri u zhvillua si pjesë e programit të Pentagonit HELSI (High Energy Laser Scaling Initiative), i cila synon të forcojë bazën industriale të energjisë së drejtuar dhe të përmirësojë cilësinë e rrezeve laser.