Tech

Ethereumi po i braktis “minatorët” e tij

Një ndryshim kompleks i softuerit në kriptomonedhën ethereum ka potencialin për të reduktuar në mënyrë dramatike konsumin e saj të energjisë – dhe si rezultat ndotjen e lidhur me klimën
 

Me ndryshimin e miratuar, ethereum - kriptomonedha e dytë më e vlefshme në botë pas bitcoinit - ka eliminuar në mënyrë efektive detyrën intensive të energjisë të “minimit” të monedhave të reja në blockchainin e saj. Minierat kërkojnë fuqi të madhe llogaritëse, e cila përkthehet në konsum të madh energjie dhe, në shumë fusha, emetim më të madh të gazrave serrë në termocentralet e vjetra

Një ndryshim kompleks i softuerit në kriptomonedhën ethereum ka potencialin për të reduktuar në mënyrë dramatike konsumin e saj të energjisë – dhe si rezultat ndotjen e lidhur me klimën. Mirëpo, transicioni i njohur si “bashkimi” nuk do ta kryejë vetë këtë punë.

Me ndryshimin e miratuar, ethereum - kriptomonedha e dytë më e vlefshme në botë pas bitcoinit - ka eliminuar në mënyrë efektive detyrën intensive të energjisë të “minimit” të monedhave të reja në blockchainin e saj. Minierat kërkojnë fuqi të madhe llogaritëse, e cila përkthehet në konsum të madh energjie dhe, në shumë fusha, emetim më të madh të gazrave serrë në termocentralet e vjetra.