Tech

TikToku me masa të reja për zgjedhjet në SHBA

Foto ilustrim
 

Rrjeti social TikTok do të fillojë të kërkojë që llogaritë të cilat u përkasin departamenteve të qeverisë amerikane, politikanëve dhe partive politike, të verifikohen dhe do të ndalojë videot që synojnë mbledhjen e fondeve për fushata, shkroi të mërkurën Reuters.

Ky vendim vjen pasi Tiktoku dhe rrjetet tjera sociale janë duke punuar për eliminimin e dezinformimit politik përpara zgjedhjeve të pjesshme në SHBA, që do të mbahen më 8 nëntor të këtij viti.