Tech

Apple do ta zhvendosë 25% të linjës së prodhimit të iPhone në Indi

Foto: AP
 

Apple do të zhvendosë 25% të të gjithë linjës së saj të prodhimit të iPhone në Indi deri në vitin 2025, pasi synon të diversifikojë zinxhirin e furnizimit, thanë analistët e JP Morgan, raportoi Reuters të premten.

Apple aktualisht prodhon disa modele iPhone në Indi, duke përfshirë iPhone 13 dhe së shpejti iPhone 14. Zinxhiri i furnizimit të Apple mbetet shumë i përqendruar në Kinë, por kompania ka bërë përpjekje për të zhvendosur furnizuesit dhe linjat e prodhimit diku tjetër.