Tech

Kina planifikon t'i dërgojë dy anije kozmike në Jupiter dhe Uran

 

Kina ka zbuluar plane ambicioze për një mision të fokusuar në dy planete, Jupiter dhe Uran, shkruan BBC.

Misioni do të nisë rreth vitit 2030 dhe do të quhet Tianwen 4. Qëllimi i kësaj ekspedite do të jetë dërgimi i dy anijeve kozmike, sonda më e madhe është menduar për Jupiterin dhe ajo më e vogël për një fluturim në Uranin e largët.