Tech

Facebooku shkeli të drejtat e përdoruesve palestinezë

 

Sipas raportit, “Meta” ka bërë gabime të rënda edhe në zbatim. Për shembull, ndërkohë që lufta në Gaza shpërtheu muajin e kaluar, Instagrami e ka ndaluar shkurtimisht hashtagun #AlAqsa, një referencë për xhaminë “Al-Aksa” në Qytetin e Vjetër të Jerusalemit, pikë që ka ndezur konflikt.

Veprimet e Facebookut dhe të kompanisë së tij më të madhe “Meta” gjatë luftës së vitit të kaluar në Gaza kanë shkelur të drejtat e përdoruesve palestinezë për lirinë ë shprehjes, lirinë e tubimit, pjesëmarrjen politike dhe mosdiskriminimin, ka zbuluar një raport i porositur nga kompania e mediave sociale.

Raporti nga firma e pavarur e konsulencës “Business for Social Resposibility”, i ka konfirmuar kritikat e gjata për politikat e Metës dhe zbatimin e tyre të pabarabartë në lidhje me konfliktin izraelito – palestinez. Ai ka zbuluar se kompania kishte mbizbatuar rregullat kur bëhej fjalë për përmbajtjen arabe dhe nën-përmbajtje të detyrueshme në hebraisht.