Tech

SHBA-ja, Rusia e Kina bëhen bashkë për një projekt teknologjik

 

Shkencëtarët nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Rusia dhe Kina, si dhe vende të tjera, janë bashkuar për të bashkëpunuar në një projekt të rëndësishëm pavarësisht tensioneve gjeopolitike, shkruan Reuters.

Qëllimi i projektit është të ndërtojë rrjete satelitësh të vegjël që do të ndihmojnë në studimin e disa prej kërcënimeve më të mëdha për planetin tonë, duke përfshirë ndryshimin e klimës dhe rrezatimin kozmik.