Tech

BE-ja me rregulla të reja për përdorimin e Inteligjencës Artificiale

 

Komisioni Evropian ka propozuar rregulla të reja për t’iu dalë në ndihmë njerëzve të dëmtuar nga produktet që përdorin inteligjencën artificiale (AI) dhe pajisje digjitale si dronët.

Siç raportoi BBC-ja pasditen e së mërkurës, direktivat e KE-së për përgjegjësinë e AI-së, do ta zvogëlonin barrën e provës për njerëzit që padisin rreth incidenteve.