Tech

Pas gati tre vjetësh, Samsungu pritet të shënojë rënie të madhe të të ardhurave

 

Fitimi i tremujorit të tretë të kompanisë Samsung mund të bjerë për 25%, rënia e parë nga viti në vit në gati tre vjet, pasi rënia ekonomike zvogëlon kërkesën për pajisje elektronike dhe çipat që i fuqizojnë ato, shkruan Reuters.

Globalisht, inflacioni është në rritje, bankat qendrore po rritin normat e interesit, frika e recesionit po rritet dhe pasiguria në lidhje me pasojat e pushtimit rus të Ukrainës është gjithnjë e pranishme. Si rezultat, bizneset dhe konsumatorët kanë frenuar shpenzimet.