Tech

Twitteri me politika të ashpra për moderimin e përmbajtjeve

Foto: AP
 

Twitteri i Elon Muskut po mbështetet shumë tek automatizimi në përmbajtje të moderuar, mes një rritjeje të raportuar të gjuhës së urrejtjes në platformën e rrjeteve sociale.

Ella Irwin, drejtoreshë për sigurinë, i ka thënë agjencisë së lajmeve Reuters se Musk, i cili e bleu kompaninë në tetor, ishte i fokusuar në përdorimin e automatizimit më shumë, duke argumentuar se Twitter në të kaluarën kishte gabuar në anën e përdorimit të kohës dhe rishikimeve njerëzore për përmbajtjen e dëmshme.