Tech

SHBA, Holanda e Japonia me marrëveshje për kufizim të eksportit të çipave në Kinë

Foto: AP
 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë siguruar një marrëveshje me Holandën dhe Japoninë për të kufizuar eksportet e disa makinerive të avancuara të prodhimit të çipave në Kinë në bisedimet që kanë përfunduar të premten, raportoi Bloomberg, transmetoi Reuters të dielën.

Marrëveshja do të zgjeronte disa kontrolle të eksportit që SHBA-ja miratoi në tetor për kompanitë me bazë në dy vendet aleate, duke përfshirë ASMK Holding dhe Nikon Tokyo Electron.