Tech

Lansohet detektori për inteligjencë artificiale

 

(AP) – Prodhuesi i ChatGPT po përpiqet ta frenojë reputacionin e tij si makinë mashtrimi me një mjet të ri që mund t’i ndihmojë mësimdhënësit të zbulojnë nëse studenti apo një inteligjencë artificiale i ka shkruar detyrat e shtëpisë.

Klasifikuesi i ri i tekstit i inteligjencës artificiale i lansuar nga OpenAI pason një diskutim javor në shkolla dhe kolegje mbi frikën se aftësia e ChatGPT-së për të shkruar pothuajse çdo gjë me komandë mund të nxisë pandershmëri akademike dhe të pengoje të mësuarit.