Tech

SpaceX kufizon qasjen e Ukrainës për të përdorur teknologjinë Starlink për qëllime ushtarake

 

SpaceX ka kufizuar qasjen e Ukrainës për të përdorur këtë shërbim të internetit satelitor për qëllime ushtarake – pas raportimeve se Kievi po e përdorte atë për të operuar dronët.

Në fillim të luftës, Ukraina mori mijëra antena SpaceX Starlink që lidhen me satelitët dhe i ndihmojnë njerëzit të qëndrojnë të lidhur me internetin. SpaceX është një kompani amerikane e themeluar nga Elon Musk.