Tech

Koreja e Jugut synon të jetë e para në rrjetin 6G

 

Koreja e Jugut ka thënë se synon të lansojë rrjetin 6G duke përdorur teknologjinë më të avancuar, rrjete celulare të avancuara të bazuara në softuer të gjeneratës së ardhshme dhe duke forcuar rrjetet e zinxhirit të furnizimit. Lajmi është bërë i ditur nga Ministria Koreane e Shkencës, Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit, shkruan Bloomberg.

Qeveria e Koresë së Jugut do të inkurajojë kompanitë lokale të prodhojnë materiale, komponentë dhe pajisje për zhvillimin e rrjetit 6G, dhe gjithashtu planifikon të forcojë zinxhirin e furnizimit për të mbështetur rrjetin e përmendur. Një studim fizibiliteti që heton teknologjinë 6G po zhvillohet dhe i gjithë projekti ka një vlerë pak më shumë se 482 milionë dollarë.