Tech

Pse SHBA-ja e sheh TikTok-un në pronësi kineze si kërcënim sigurie?

 

Ligjvënësit amerikanë kanë shoshitur shefin ekzekutiv të TikTokut, Shou Zi Chew, për sigurinë e të dhënave dhe përmbajtjen e dëmshme, me disa që kërkojnë ndalimin e aplikacionit popullor të videove të shkurtra në mbarë vendin.

Chew, me prejardhje në Singapori, u ka thënë ligjvënësve se TikToku i jep përparësi sigurisë së përdoruesit ndërsa ai u përpoq të shmangte një ndalim të SHBA-së për aplikacionin duke minimizuar lidhjet e tij me Kinën.