Tech

India me paralajmërim për Facebookun dhe YouTuben

facebook
Foto ilustrim
 

Qeveria e Indisë ka paralajmëruar në fundjavë gjigantët e rrjeteve sociale, Facebook dhe YouTube, që t’u kujtojnë përdoruesve se ligjet lokale i ndalojnë ata të postojnë përmbajtje të falsifikuara dhe që përhapin dezinformata, raportoi të dielën Reuters.

Paralajmërimi u përcoll nga zëvendësministri i IT-së, Rajeev Chandrasekhar, në një takim me dyer të mbyllura ku ai tha se shumë kompani nuk i kanë përditësuar kushtet e tyre të përdorimit pavarësisht rregullave të vitit 2022 që ndalojnë përmbajtjen "të dëmshme" për fëmijët, apo të tilla të turpshme.