Tokio 2020

Tokio insiston se është gati për Lojërat e pazakonta Olimpike

Foto: AP
 

Edicioni i Lojërave Olimpike “Tokio 2020” është një ngjarje si asnjë tjetër, por Olimpiada historikisht është ngjarje që është përballur me luftëra, bojkote dhe tani me një pandemi në historinë e saj moderne mbi 125-vjeçare. LO “Tokio 2020” tashmë ka hapur një faqe të re të historisë për shkak të vonesës 12-mujore të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, duke u shtyrë për herë të parë për një vit. Por me asnjë tifoz të lejuar në Japoni, të huaj apo vendës, ku edicioni i Lojërave Olimpike dallon prej edicioneve të tjera. Është hera e parë që kjo ngjarje do të mbahet pa spektatorë.

“Ne jemi një territor i paprekur”, tha Steve Wilson, ish-presidenti i Shoqatës së Gazetarëve Olimpikë që mbuloi lëvizjen olimpike për gati tri dekada, deri në vitin 2017. “Këto do të jenë lojëra pa atmosferën e karnavaleve, festimeve dhe argëtimeve që ne i kemi pritur me padurim. Pa dyshim, ky edicion i Lojërave Olimpike është për librat e historisë”.