Tokio 2020

Adoleshentja Katai shkruan historinë e notit në Zimbabve

Foto: AP
 

Kombi jugor afrikan i Zimbabvesë po dërgon një notare me ngjyrë në lojërat olimpike “Tokio 2020”, e para nga vendi i saj që shkon në këtë ngjarje. 17-vjeçarja Donata Katai fitoi tituj afrikanë të të rinjve dhe theu rekorde të të rinjve dikur të mbajtur nga dy herë kampioni olimpik Kirsty Coventry, i cili është jo vetëm notari më i suksesshëm i Zimbabvesë, por edhe olimpisti më i dekoruar i Afrikës.

“Unë mendoj se rekordi i parë që e kam thyer ishte në moshën tetëvjeçare, dhe ndoshta është më i paharruari për mua. Ishte në 50 metra delfin, dhe aty e kuptova se isha e mirë në not”, thotë ajo.