Tokio 2020

Basketbollistet amerikane favorite për medaljen e shtatë rresht olimpike në Tokio

FOTO: AP
 

Kanë kaluar gati 30 vjet që kur ekipi i basketbollit të SHBA-së në konkurrencën e femrave humbi një lojë në Lojërat Olimpike, megjithatë amerikanet treguan se mund të ishin pak të prekshme në Tokio pasi u mposhtën një dy ndeshje kontrolluese javën e shkuar në las Vegas.

Pavarësisht humbjeve ndaj një ekipi “All-Star” të ENBA-s dhe Australisë, SHBA-ja është ende një favorit i madh për të fituar për herën e shtatë rresht medaljen e artë. E nëse amerikanet e fitojnë të artën në Tokio, atëherë do të ishte e pesta për lojtaret Sue Bird dhe Diana Taurasi - më së shumti ndonjëherë në historinë e basketbollit të femrave. Mundësia që ekipi të stërvitet për një javë së bashku në Tokio para ndeshjes së parë të turneut olimpik kundër Nigerisë (27 korrik) e ka ndihmuar shumë SHBA-në.