Tokio 2020

Vazhdon pritja e Shqipërisë për medaljen e parë, vendi i katërt i Caljës vlerësohet historik

Foto: AP

Briken Calja ka festuar pasi bëri një ngritje peshe shumë të mirë. Ai ngriti peshën prej 190 kilogramësh, në njërin prej dy stileve të peshëngritjes, në tentimin e fundit. Ishte ngritje peshe që mendohej se mund të sjellë medalje. Por jo. Pritja e Shqipërisë për medaljen e parë nga Lojëra Olimpike vazhdon. Shqipëria e Bosnjë-Hercegovina janë të vetmet shtete evropiane, pa llogaritur ato fare të vogla, që nuk kanë medalje olimpike. Dhe kjo “njollë” vështirë se do të hiqet nga Shqipëria në Tokio.

 

Briken Calja ka festuar pasi bëri një ngritje peshe shumë të mirë. Ai ngriti peshën prej 190 kilogramësh, në njërin prej dy stileve të peshëngritjes, në tentimin e fundit. Ishte ngritje peshe që mendohej se mund të sjellë medalje. Por jo. Pritja e Shqipërisë për medaljen e parë nga Lojëra Olimpike vazhdon. Shqipëria e Bosnjë-Hercegovina janë të vetmet shtete evropiane, pa llogaritur ato fare të vogla, që nuk kanë medalje olimpike. Dhe kjo “njollë” vështirë se do të hiqet nga Shqipëria në Tokio.

Calja vlerësohej me gjasat më të mëdha për të fituar medalje për kuqezinjtë. Për të bërë të mundur, që më në fund, flamuri i shqiptarëve, flamuri kuqezi, të ngrihej lart në një ceremoni medaljesh në ngjarjen më të madhe sportive. Dhe vërtet Calja ishte kandidat i fuqishëm për medalje. Ishte shumë pranë saj. Garën e mbylli në pozitën e katërt. Në dy stilet e peshëngritjes ngriti peshën prej 341 kilogramësh. Vetëm një kilogram më shumë e kishte ngritur Rahmat Erwin Abdullah i Indonezisë, që fitoi të bronztën. Madje Abdullah rezultatin e kishte arritur në grupin B, që vlerësohet grup i dobët dhe që garoi paraditen e së mërkurës. Calja ishte në grupin A, grupin e më të fortëve.