Tokio 2020

Në përpjekje për të frenuar koronavirusin, Olimpiada e Tokios mbledh shumë pështymë

 

Ata pështyjnë. Ata presin. Ata shpresojnë. Rreth 30 mijë njerëz nga shumë vende po pështyjnë në shishe të vogla plastike në Lojërat Olimpike të Tokios në një rutinë të përditshme që është bërë vendimtare për të vazhduar përpara me Lojërat e epokës pandemike, sipas organizatorëve.

Nëse bëhet një llogaritje e thjeshtë për kohëzgjatjen dyjavore të Olimpiadës, kjo shkon deri në gjysmë milioni mostra të pështymës të mbledhura nga sportistët, të cilët testohen çdo ditë, si dhe vende të tjera, në një përpjekje të jashtëzakonshme për të frenuar përhapjen e infeksioneve të COVID- 19.