Tokio 2020

Japonia thyen rekordin e saj të medaljeve të arta në Lojërat Olimpike

 

Japonia ka thyer rekordin e saj për medalje të arta të fituara në një pjesëmarrje të vetme në Lojërat Olimpike. Kombi pritës i Olimpiadës ka ende edhe nëntë ditë të garave dhe numri i medaljeve të arta për Japoninë mund të shtohet.

Fitorja e japonezëve 45-36 kundër ekipit të rusëve në finalen e konkurrencës ekipore në garat e skermës të premten solli medaljen e 17-të të artë për Japoninë në Tokio.