Tokio 2020

Pas çështjes së nxehtësisë, tenisi kërkon më shumë ditë në Olimpiadën e ardhshme

 

Një lojtare u nxor me karrocë, ndërsa një lojtar tha se mund të “vdiste” dhe gati sa nuk e dorëzoi meçin. Nxehtësia dhe lagështia ekstreme ishin çështjet kryesore gjatë turneut olimpik të tenisit në Lojërat Olimpike të Tokios, dhe organi drejtues i sportit tha të dielën se i duhen më shumë ditë të garave në Olimpiadën e ardhshme për të siguruar pushim dhe kujdes më të mirë për lojtarët e tij. Qëllimi është një orar i zgjatur i turneut me dy ditë më shumë për Olimpiadën e ardhshme që mbahet në Paris pas tre vjetëve, ku tenisi do të garojë në fushat e shenjta të argjilës së kuqe të “Roland Garrosit” - shtëpia e “French Openit”.

“Ajo që na duhet vërtet është 11 ditë dhe më shumë pushim për lojtarët”, tha David Haggerty, president i Federatës Ndërkombëtare të Tenisit (ITF).