Tokio 2020

Thirrja e “mbretit” Rudisha për Koririn, kampioni i ri në 800 metra

 

Emannuel Korir me vështirësi të mëdha u bë kampion i lojërave olimpike “Tokio 2020” në 800 metra vrapim. Ndërsa kampioni i vjetër, David Rudisha, e ndjeu nevojën për të folur me pasardhësin e tij. Pak kohë pasi hyri në finish para një keniani tjetër në finalen e 800 metrave, Korir po ecte nëpër tartanin e stadiumit olimpik në Tokio, një telefon cingëroi në xhepin e një zyrtari të ekipit nga Kenia. Zyrtari e nxori telefonin, përpara se ta lëshonte atë me zë dhe të njoftonte: “Është Rudisha”.

Sigurisht, zëri i mbajtësit të rekordit botëror dhe dy herë kampionit olimpik vinte nga Kenia.