Tokio 2020

Kuka: Kosova ka nevojë për trajnerë cilësorë

 

Kreatori i sukseseve të jashtëzakonshme të xhudistëve kosovarë në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”, trajneri Driton Kuka, po i shijon momentet më të mira në karrierën e tij. Pas kthimit në Kosovë, Kuka po ndihet shumë krenar me të arriturat e nxënësve të tij.

“Ende jemi duke u akomoduar me këtë situatë të re, me këtë të arritur të jashtëzakonshme. Po mendoj që për të perceptuar vlerën e suksesit na duhet pak kohë. Medaljet janë këtu, po i shohim, po i prekim dhe vlera që këto medalje ia kanë dhënë jo vetëm sportit të xhudos, jo vetëm mua, ekipit, garueseve dhe Federatës, por ende përtej, sepse një shtet si Kosova ka fituar në shumë dimensione me këto medalje. Kjo e bën të veçantë të arriturën tonë. Për shembull në Amerikë i fitojnë medaljet olimpike sepse është sistem i punës së tyre, por të fitohen në Kosovë është ndjenjë më ndryshe dhe kjo po i tejkalon suazat sportive dhe kjo po na bën të ndihemi pak më të privilegjuar, ndoshta edhe karshi medalistëve të artë të shteteve të tjera”, tha Kuka për KOHËN.