Vështrime

Anton Çettës s’kanë çka i bëjnë

Edhe para luftës së viteve 1998-1999 ishte një Kosovë që ngrihej dhe rritej, dhe që luftonte për t’u çliruar jo vetëm nga Serbia, por edhe nga të ligat e veta që ia kishin zënë frymën me shekuj. Gjakmarrja ishte një e tillë, dhe çrrënjosja e saj në Kosovë ndodhi si rezultat i punës së madhe që bëri Çetta me shokë, bashkë me të gjitha ato familje që morën hapin vendimtar drejt së ardhmes dhe shkëputjes nga e kaluara. Këtë histori nuk ka kush ta ndryshojë. Me apo pa statujë

Polemika rreth vendosjes së shtatores (apo bustit) të Anton Çettës para objektit të Institutit Albanologjik në Prishtinë nuk është gjë pos një dëshmi e vockël e radhës për nivelin e mjerimit në të cilin është zhytur pjesa institucionale (dhe jo vetëm) e shoqërisë sonë.