Vështrime

Kosova “for sale”

Ndonëse menduam se jemi vend i varfër, tezga e Kosovës nuk ka të ndalur. Gjith’ ai bereqet për t’u falur, shitur e vjedhur pa hesap dhe nuk po kryhet kurrsesi. Shit e shit, njëherë çka ishte mbi tokë, pastaj nën tokë e tash edhe vetë tokën. 

Presidenti i Kosovës i shkreti u lodh duke dekoruar me medalje e mirënjohje estradën e vendit, që defilojnë me brekë a shllafroka nëpër Presidencë, ndaj në vend se të gabojë e të hutohet duke vlerësuar farë profesori, akademiku, shpikësi, kompozitori, sportisti apo mjeku, ka vendosur këtë herë të bëjë diçka ndryshe: Të zhvlerësojë ato që dikur mendonte si ia vlenin sa qimet e kokës: Kushtetutën, pavarësinë, Kodin penal dhe sovranitetin e Kosovës.